tisdag 4 februari 2014

OXSVANSSOPPA

Istället för att koka vanlig benbuljong brukar jag ibland koka oxsvanssoppa.

Det blir i stort sett samma sak men innehåller mycket mer kött.
Lite lyxigare kanske.

Börja steka oxsvansbitarna.
Jag använde ca 1 kg.
Lägg dem i en stor kastrull. 
Fyll på med vatten tills det nästan täcker.
Lägg i några lagerblad och vitpepparkorn.
Låt koka i 2-4 timmar.


Tag ur oxsvansbitarna och låt dem svalna något.
Tag bort alla benbitar och strimla köttet.
Sila buljongen och häll tillbaka i kastrullen.
Hacka valfria grönsaker och lägg i buljongen.
Jag använde vitkål, purjolök, vitlök och morot.
Låt koka i några minuter.
Tillsätt det strimlade köttet och krydda med salt, peppar, tomatpuré och färska örter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar